In nauwe samenwerking met de piping- en procesingenieurs zorgen wij ervoor dat de bestaande elektrische hardware infrastructuur veilig en betrouwbaar is en mee evolueert met de tijd. We zijn gespecialiseerd in elektrische en industriële veiligheid.Je productie uitbreiden? We helpen je doorheen de hele projectcyclus en ontwerpen de gevraagde elektrische infrastructuur voor de productie-installaties.
Co możemy dla ciebie zrobić?
 • Studium wykonalności oraz przygotowanie koncepcji.
 • Kalkulacja kosztów inwestycji.
 • Obliczenia elektryczne.
 • Inteligentne oprzyrządowanie, analiza i specyfikacja zaworów.
 • Projektowanie instalacji elektrycznych (ATEX/IECEX ) oraz paneli sterowania (w EPLAN P8, IN-tools, Comos, Promis.e lub SEE Electical).
 • Projektowanie pomieszczeń technicznych i sterowni, nadzór wykonawczy.
 • Przygotowanie dokumentacji konstrukcyjnej oraz arkuszy pomiarowych dla wykonawcy elektrycznych prac konstrukcyjnych.
 • Digitalizacja, przygotowanie dokumentacji wykonawczej i powykonawczej.
 • Obsługa, konfiguracja i rozwój EPLAN P8 zgodnie ze standardami klienta.
 • Uruchomienie i nadzór autorski.
 • Przygotowanie dokumentacji na potrzeby uzyskania CE.
 • Przeprowadzanie analiz ryzyka.

Obliczenia elektryczne i analizy bezpieczeństwa

Ons power departement is gespecialiseerd in een breed scala aan elektrische studies, hoogspanningsprojecten en elektrische veiligheid. De verschillende softwarepakketten die we hiervoor gebruiken zijn ALPI Caneco BT, SKM Powertools en Easypower.Onze diensten:
Obliczenia prądu zwarciowego
Dobór urządzeń zabezpieczających
Dobór kabli zasilających
Dobór napędów silnikowych
Badania selektywności
Obliczenia łuku zwarciowego

Bezpieczeństwo przemysłowe

Na podstawie przeprowadzonej analizy ryzyka i ustaleniu wymaganego poziomu bezpieczeństwa (PL, SIL), nasi certyfikowani specjaliści, projektują infrastrukturę systemu.
ProcesveiligheidSoftware: exSILentia
MachineveiligheidSoftware: Sistema

Studium przypadku: nowa farma zbiorników

Een klant heeft ons gevraagd om de elektrische en automatiseringssystemen te ontwerpen en te leveren voor een nieuw tankpark voor de opslag van een zuur. Het zure product wordt uit binnenvaartschepen gelost en op vrachtwagentrucks en schepen geladen. Veiligheid is in dit project cruciaal.De opdracht van ons team bestond uit de specificatie van de belangrijkste instrumentatie en de engineering en het ontwerp van de distributie, MCC, PLC, tracing en verlichting van de kast (in EPLAN P8). De vermogensstudie, uitgevoerd met SKM Powertools, zorgde voor het fouttolerante ontwerp van de elektrische beveiligingen en de distributie- en motorkabels. De architectuur van het ringnetwerk garandeerde de beschikbaarheid van de automatiseringssystemen. Het redundante PLC-systeem werd uitgewerkt om veiligheids- en besturingssignalen te combineren.Het SIL-niveau werd gevalideerd met berekeningen in exSILentia. Omdat we geen eigen constructieteam hebben, hebben we een ervaren E&I-aannemer in een industriële omgeving ingeschakeld. Samen hebben we met succes de installatie opgestart.

Studium przypadku: modernizacja baterii systemu PLC w fabryce

Het automatiseringssysteem in de poederafdeling van een batterijenfabriek moest na 25 jaar technisch aangepast worden. Na inventarisatie en validatie van de elektrische schema’s, maakten we een nieuw ontwerp in EPLAN.De aansturing van de motoren, geplaatst in één groot bord met een lengte van 12 meter, moest ook vervangen worden.De beschikbare ruimte in de technische lokalen was beperkt en we hadden slechts één verlengd weekend van 4 dagen om de afbraak, opbouw, testen en indienstname te realiseren. Op basis van een duidelijk constructiedossier werd een geschikte uitvoerder geselecteerd. Het team van onze software ingenieurs samen met de uitvoerder konden op maandagochtend een geüpgradede en werkende productie-installatie overdragen aan de operators.