Manufacturing Operations Management

Meer dan ooit hebben productiebedrijven behoefte aan stabiele softwareplatformen die flexibel, efficiënt, veilig en – last but not least – eenvoudig te gebruiken zijn. Ons MOM-team heeft meer dan 18 jaar ervaring in het ontwerpen van dergelijke softwareplatformen.

Key services

  •  Advies en functionele ontwerpspecificatie (ISA-95)
  •  Integratie van werkprocessen en technologie op basis van lean manufacturing door het gebruik van VSM, SMED, Six Sigma, TQM, TPM, Kaizen CI
  •  Selectie van technologie en / of software-aanpassing
  •  Digitalisering (papierloze integratie van productievloeren)
  •  Productieoptimalisatie
  •  Prestatieoptimalisatie
  •  Kwaliteitsoptimalisatie
  •  Productdefinitie en receptbeheer

We starten projecten door een blueprint te maken op basis van ISA-95 richtlijnen, de internationale standaard voor het ontwikkelen van geautomatiseerde interfaces tussen bedrijfs- en besturingssystemen.

Vervolgens helpen we u de softwaremodules en technologie te kiezen die het best bij uw behoeften passen. Dit stelt ons in staat om solide en op maat gemaakte MOM-lagen te ontwikkelen, binnen fabrieken en over de grenzen van fabrieken, en leidt u naar het volgende niveau van productie-uitmuntendheid en industrie 4.0-standaarden.

Food & Beverage and CPG

meer

Tank terminals

meer

Discrete Manufacturing

meer

Life Sciences

meer

Internal Logistics

meer

Quality management

meer

Packing

meer

Lean Manufacturing

meer

Case study

Een klant werd geconfronteerd met verschillende uitdagingen op drie verpakkingslijnen. De omsteltijd was hoger dan de werkelijke productie-looptijd, omschakelingen vereisten veel handmatige aanrakingen en papierwerk en ze hadden geen standaard verpakkingsoplossing. Onze softwareteams hebben ervoor gezorgd dat er vandaag een standaard is voor de complete verpakkingslijn en dat de werkprocessen volledig zijn gedigitaliseerd.


Alle receptparameters worden digitaal geconfigureerd en informatie over de noodzakelijke handmatige machine-instellingen wordt naar tablets verzonden. Handmatige monstername werd vervangen door historisatie van flowmeters, QA-controles worden digitaal uitgevoerd en rapporten worden automatisch aangemaakt. Uiteindelijk slaagden we erin de omsteltijd te verkorten van 25 tot 5 minuten (inclusief productvrijgave) door het introduceren van verschillende omschakelingen. Dankzij deze verbeteringen kon onze klant het aantal overschakelingen verdrievoudigen en zijn productiviteit verdubbelen.