Manufacturing Control

Ook op PLC- & SCADA-niveau helpen we u om uw productievloer continu aan te passen en te optimaliseren. De projecten die we leveren variëren van het maken van kleine verbeteringen tot het ontwikkelen van volledig nieuwe productielijnen.

Omdat het grootste deel van onze klanten werkzaam is in de procesindustrie, zijn we gewend aan strakke deadlines. Door onze efficiënte aanpak realiseren we projecten met een minimum aan downtime. Dit betekent dat we indien mogelijk werken aan systemen terwijl ze online zijn.

Als dit niet haalbaar is, verminderen we de downtime tot een minimum door alles tot in het kleinste detail voor te bereiden tijdens de indienstname. Hierbij steeds rekening houdend met de deadline. Ons team bestaat uit veel nieuw talent, ondersteund door professionele ingenieurs met tientallen jaren hands-on ervaring in een breed scala aan industrieën. Deze combinatie en de nodige passie en flexibilteit zijn een meerwaarde voor uw project.

Een gestructureerde projectaanpak en werken volgens normen – of die nu van u of van ons zijn – is de sleutel tot het tot stand brengen van een succesvolle en duurzame samenwerking. De belangrijkste voordelen hiervan zijn:

 • Transparantie
  Goede afspraken maken goede vrienden.
 • Technische documentatie
  We zullen nog steeds weten wat we hebben gedaan en hoe we het 10 jaar geleden hebben gedaan.
 • Continuïteit
  Goed gedocumenteerde software garandeert een maximale beschikbaarheid van uw productieproces.
 • Efficiency
  Een systematische aanpak stelt ons in staat snel kwalitatief hoogstaand werk te leveren en tegelijkertijd het budget onder controle te houden

Case study

Het doel van het investeringsproject van onze klant was tweeledig. Enerzijds de vervanging van het besturingssysteem van de bestaande kade en de uitbreiding van de functionaliteit. Anderzijds de installatie van drie extra tankputten.


De grootste uitdaging was fase 1 omdat het de migratie van 10 000 I / O’s in een zeer beperkte tijdsperiode met zich meebracht. We hadden slechts 3 maanden om alles voor te bereiden, we controleerden alle I / O’s in 3 dagen en we realiseerden een volledige ombouw in slechts 12 uur. Om een maximale beschikbaarheid te garanderen, stonden we gedurende 72 uur na de omschakeling non-stop standby op de site. Fase 2 van het project betekende 2 weken I / O-testen per nieuwe tankput, zonder dat het systeem werd afgesloten.


De integratie van de nieuwe tankputten in de bestaande installatie duurde 1 uur per put. Kortom: efficiënt teamwerk op zijn best.